Cart

Cart

Ukens plagg: Præriekjolen

1970s Præriekjole fra UFF Second Hand

Prærieromanikk

Mote er et sirkulært fenomen, og på 1970 tallet ble “The Prairie Dress” trendy igjen. Inspirasjonen kommer fra moten som var rundt begynnelsen av 1900 tallet i USA, og mange av dere husker sikkert serien “Huset på prærien”, som viser gode eksempler på hvordan motebildet så ut på denne tiden. 

Moteindustrien lar seg ofte inspirere av populærkulturen

Prærie kjolene kommer i mange forskjellige varianter, men var ofte er de bohemske i utrykket med blomstret mønster eller organisk mønster. Det ble også laget brudekjoler og penkjoler i denne stilen, slik som den vi har plukket ut for ukas plagg. 

Moteindustrien lar seg ofte inspirere av populærkulturen, og kanskje var det nettopp alle Western filmer og bøkene som ble en av de største inspirasjonen for denne 70-talls moten? 

Prærie stilen ser vi stadig komme tilbake i motebildet i forskjellige varianter. Et eksempel er dette bildet fra Elle UK i 2018, som viser at prærie stilen vil stadig utvikle seg og følge med videre inn i motehistorien.